Cégtörténet

1995. A West-Bridge Kft. megalakulása

A West-Bridge Kft. kezdetekben különféle kenőanyagok, majd műanyagipari alapanyagok nagykereskedelmével foglalkozik. Költségcsökkentés céljából kezdi a cég saját áruit, termékeit önállóan szállítani 1 db járműszerelvénnyel.

 

1998.

TOTAL Hungária Kft.Az első jelentős mérföldkő, mely meghatározza a cég veszélyes áru szállítása felé történő orientálódását, az a lehetőség, amelyet a TOTAL Hungária Kft-től kap. Ez időszakban két darab járműszerelvénnyel kezdi meg a fuvarozást.

1999.

A West-Bridge Kft. szakmai befektetőként 30% tulajdonrészben megjelenik a Tankautó Kft-ben, ahol az ARAL Hungária Kft. töltőállomás hálózatának szállítási igényeit elégíti ki. A járművek száma ebben az évben hatra emelkedik.

2001.

ARAL Hungária Kft.

A cég vezetése a folyamatos fejlődés és a lehető legmagasabb minőségi szintű szolgáltatás nyújtása érdekében 2001. év folyamán stratégiai döntést hoz az ISO 9001:2001 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer kialakítására és alkalmazására.

2003.

OMV

A West-Bridge Kft. indul az OMV AG által kiírt üzemanyag szállítmányozási pályázaton, majd kedvező elbírálásban részesül és egy hároméves szerződésen belül lehetőséget kap a fuvarozás megkezdésére. Ez meghatározó mennyiségi növekedésnek számít a cég életében, hiszen a 2004-es évben a szállítási mennyiség eléri a 450 millió litert.

2004.

Cégünk az ISO 9001:2001 minősítés mellett 2004-ben megszerzi a környezetvédelmi irányítási ISO 14001:1997, valamint a munkahelyi egészségvédelmi és biztonságirányítási ISO 28001:2003 minősítést is. A West-Bridge Kft. sikeresen megfelel a Conoco Phillips HSEQ elvárásainak, ezért megkezdheti a szállításokat JET hálózat töltőállomásaira. Ez év novemberében az ABS Bonifer német szállítmányozási cégcsoport magyar partnercégeként 5 éves szállítási szerződést szerez az EXXON MOBIL hálózat ellátására Magyarországon (ESSO), valamint ettől az időszaktól a LUKOIL Magyarország Kft-t is partnerei között tudhatja.

ESSO

JET

2005-2006.

Cégünk új tevékenységként a bitumen üzletágban végez szállításokat az OMV Hungária Kft. részére. Stratégiai szövetséget köt a Group Charles André-val (GCA), amely Európa egyik legnagyobb veszélyes áruszállító cégcsoportja. Ezen szövetség célja az esetleges nemzetközi szállítási tendereken való közös részvétel.

2007.

LUKOIL

A LUKOIL átveszi a JET-ConocoPhillips magyarországi kútjait, így folytatódik a LUKOIL szállítási igényének növekedése, ezzel együtt a megbízatásaink száma. A West-Bridge Kft. sikerrel pályázik a MOL Nyrt. által kiírt nyersolaj- és bitumenszállítási tenderen, így 2007 szeptemberétől a Baltrans Kft-vel (a GCA magyar leányvállalatával) közösen több mint 25 autóval kezdi el a fuvarok teljesítését.

2008.

Agip

A cég sikerrel zárja az AGIP Hungária Zrt. és a LUKOIL Magyarország Kft. pályázatát is, így az elszállított üzemanyagok mennyisége évi 800 millió literre nő. A STRABAG konszern bitumenkereskedő cégén, a BHG-n keresztül, jelentős mennyiségi növekedést realizálunk a bitumenfuvarozás területén. Ezen együttműködés hatással van a külföldi partnervállalataink tevékenységére is, lehetőséget adva a nemzetközi fuvarozás szinergiáinak kihasználására.

2009.

A Baltrans Kft-vel közösen alkotott Konzorciumunk meghívást kap a MOL Nyrt. kén- és vegyi áru szállítási pályázataira, melyeket eredményesen zár.

2010.

A West-Bridge Kft. egyik résztvevője a MOL regionális közúti üzemanyag-szállítási tenderének, melynek egyik nyerteseként lett kihirdetve Magyarországon, illetve testvérvállalatunk, a Transolut s.r.l. révén Romániában is. Ennek következtében a bitumen-, nyersolaj-, kén- és vegyi áruszállítás mellett már az ötödik üzletágban lettünk a MOL Nyrt. partnere.

 

A STRABAG konszern egyik pályázatokért felelős cége, a BLT (később BPM) a West-Bridge Kft-t bízza meg a Magyar Aszfalt Kft. egyes telepeire történő mosott kő és kavicsszállítási feladattal. Öt billenős járműszerelvény áll ekkor forgalomba és további 20-25 alvállalkozói eszközt veszünk igénybe a folyamatos feladatok teljesítéséhez.

 

A Nostra Cement Kft. a BLT szakmai segítségével pályázatot hirdet kötöttpályás és közúti fuvarozói feladatok ellátására. Cégünk a vasúti tenderen a Magyar Magánvasút Zrt-vel közösen, a közúti tenderen önállóan nyeri el a jogot a királyegyházi cementgyár kiszolgálására.

Strabag

A globális kihívások, a gyorsan változó gazdasági környezet és a vevői igények színvonalas kielégítése érdekében a cég integrált vállalatirányítási rendszert vezet be. A DataMagic ügyviteli rendszer segítségével hatékonyabban és átláthatóbban lehet elvégezni egyes munkafolyamatokat, elsődleges fókuszban az ellenőrizhetőség, visszakereshetőség és a kontrolling állnak.

 

Még ebben az évben pályázaton nyertünk támogatást az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló „Munkahelyi egészségterv elkészítése és kapcsolódó cselekvési programok megvalósítására”, az egészségtudatos életmód elmélyítésére (TÁMOP). A havi 4 kurzus megszervezésében és professzionális lebonyolításában a Swiss Medical Services volt partnerünk.

2011.

A West-Bridge Kft. megalakítja horvát leányvállalatát a West-Bridge d.o.o.-t, mellyel közösen egyetlen külföldi pályázóként vesz részt az INA d.d. üzemanyag-fuvarozási tenderén. A pályázatot sikerrel zárja, azonban a szállítások megkezdése előtt az INA d.d. törli a végeredményt.

TRANSOLUT Kft.

Kavicsszállítás üzletágban elindul az együttműködés a Frissbeton Kft-vel.

 

Megkezdődik a királyegyházi cementgyár vasúti és közúti kiszolgálása, ekkor már a Lafarge Magyarország Kft. megbízásából stratégiai együttműködés keretében. Tulajdonosi döntésre a cementfuvarozás kivitelezése 10 silós szerelvénnyel átkerül a Transolut Kft-hez, a West-Bridge Kft. társvállalatához.

A több mint ötéves folyamatos nemzetközi fejlődés következtében fel kellett ismernünk a változás fontosságát. Az év elején döntés született a holding struktúra létrejöttéről, mint szükségszerű lépésről, melynek eredményeként megalakult az Illés Logistics Zrt., így a West-Bridge Kft., leányvállalatként folytatja működését.

Az Illés Logistics Zrt. további leányvállalatai

  • JIKO Trans spol. s.r.o. – Csehország, Roudnice nad Labem
  • Transolut s.r.o. – Szlovákia, Pozsony
  • Transolut s.r.l. – Románia, Nagyvárad
  • Transolut Kft. – Magyarország, Pécs